Magnesiumtillskott

Om du misstänker att du drabbats av magnesiumbrist finns det idag många tillskott på marknaden som kan hjälpa dig höja magnesiumvärdet till en normal nivå.

Magnesiumbrist

Kosten är alltid viktigast

Även om magnesiumtillskott kan vara en bra hjälp så bör du alltid se till att äta en allsidig och bra kost. Det är bra om du kan inkludera livsmedel som nötter, frön och gröna grönsaker i din kost eftersom alla dessa är rika på magnesium. Känner du dig osäker på om du får tillräckligt mycket kan det dock vara skönt att använda sig av ett tillskott för att säkra dagsbehovet.Olika typer av magnesium

Det finns idag olika typer av magnesium på marknaden. Det är därför viktigt att tänka på vad man vill ha ut av sitt magnesiumpreparat innan man köper en burk. Många tror att alla magnesiumpreparat fungerar på samma sätt, men så är inte fallet. Det finns till exempel sorter som är mer lättupptagliga än andra. Här följer några av de vanligaste och mest populära magnesiumtillskotten.

Magnesiumoxid
Detta är ett av de vanligaste magnesiumpreparaten på marknaden. Denna typ av magnesium sägs vara speciellt bra om man vill lindra ångest, stress och spänningar i musklerna.

Magnesiumcitrat
Denna typ av magnesium ligger ofta lågt i pris och fungerar väldigt bra om man till exempel har drabbats av förstoppning.

Magnesiumklorid
Detta är magnesium i flytande form som oftast köps i form av spray. Denna typ av magnesium sägs vara extra bra för avgiftning av vävnader och celler.

Magnesiumtaurat
Magnesiumtaurat används för sin förmåga att hjälpa hjärtat att slå normalt. Den är även verksam mot högt blodtryck och hög puls.

Magnesiumkarbonat
Denna typ av magnesium blir i magen till magnesiumklorid och sägs därför hjälpa mot magproblem som till exempel reflux.

Kelaterad magnesium
Kelaterad magnesium är populär på grund av sin förmåga att tas upp av kroppen. Det är också något som gör att den kostar lite mer än övriga typer av magnesium.

Om du känner dig osäker på vilken typ av tillskott av magnesium du ska använda så brukar personalen i hälsokostbutikerna vara välinformerade. Berätta för dem vad du vill ha hjälp med och låt dem vägleda dig så att du kan hitta ett passande tillskott.

Att tänka på när man tar magnesiumtillskott

Många är oroliga för att de ska råka överdosera sitt tillskott. Om du tar magnesiumtillskott behöver du dock inte oroa dig speciellt mycket för det. Det enda som kan hända om du får i dig för mycket magnesium är att du får lite orolig mage. Kroppen gör sig också av med överflödigt magnesium. Du ska naturligtvis trots detta vara noga med att alltid följa de doseringsanvisningar som följer med ditt preparat.

Om du är gravid eller ammar är det naturligtvis bäst att prata med din barnmorska innan du tar något tillskott. Barn bör främst få i sig magnesium via kosten.

Hur snabbt verkar magnesium?

För att få en bra effekt bör du äta magnesiumtillskott regelbundet. Du behöver dock inte vänta så länge på effekt. De flesta magnesiumstillskott tas upp snabbt av kroppen. Om du till exempel vill sova bättre kan du ta magnesium innan sänggående och få effekt redan till natten.Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Charlotta Holding
Källor: Alltforforaldrar.se, Kurersa.se

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *